R21
Cum devin membru fondator?

Pagina principală | Proiect de statut | Cum devin membru fondator? | Întrebări frecvente
Ce este acest semn? Este locul unde anumite texte sunt dezvoltate mai pe larg, pentru o mai clară înțelegere. (pune săgeata mausului peste el)

ATENȚIE !!!

Conform statutului, membrii fondatori NU au nici un statut special. Conform legii partidelor, înființarea unui partid trebuie susținută de un număr de minim 25.000 membri. Membrii fondatori au ca unic avantaj doar dreptul de a participa la primul congres premergător înregistrării partidului și de a vota statutul acestuia care, conform propunerilor, NU SE VA SCHIMBA NICIODATĂ!

Nici un membru al partidului nu plătește cotizație! Detalii în întrebări frecvente!

Modalitatea de înscriere ca membru fondator

În vederea strângerii celor 25.000 de semnături, orice cetățean român are posibilitatea să ne semnaleze că este interesat să devină membru al R21.
Acest lucru se va face prin înscrierea unui PSEUDONIM în baza de date, ales de către el, cu care va fi înregistrat temporar, până la acțiunea prin care se vor strânge efectiv semnăturile necesare legal. Această înscriere nu înseamnă demisia din alt partid, dacă sunteți cumva membru! Până la înregistrarea legală a partidului R21 la tribunal, acesta nu există! În momentul strângerii fizice a semnăturilor pentru înscriere, în fiecare județ va fi anunțat un punct de prezență al R21 la care solicitantul va veni, va dezvălui pseudonimul ales și se va identifica legal pentru semnarea listei de membri fondatori.

R21 nu va colecta în această fază nici o informație personală (nume, cnp, adresă poștală sau de mail)!!! Singura informație suplimentară care va fi cerută este județul din care provine, deoarece legislația prevede la înscrierea partidelor existența unui număr minim de membri în fiecare județ din țară și avem nevoie de aceasta statistică pentru a ști momentul în care cerințele minime sunt îndeplinite.

Extinderea partidului, invitații (recomandări)

Membrii înscriși pot face invitații(recomandări) de înscriere pentru prieteni, colegi despre care cred că pot adera la această mișcare politică. Recomandările sunt de fapt o adresă de pagină web de pe situl www.r21.ro care conține o "amprentă digitală" a pseudonimului celui care a făcut recomandarea.
De exemplu, adresa:
http://www.r21.ro?cod_invitatie=q0h6325JWJ4EQjrOWrYhSHmg97sxbqHjJ76BHNuQ75M=

semnifică o invitație/recomandare făcută de un alt membru, cel care primește invitația având posibilitatea să accepte statutul de membru sau să-l refuze!
Tot din rațiuni de discreție a relațiilor dintre membri, cel care primește o invitație nu poate deduce reversibil pseudonimul celui care i-a transmis invitația. Lăsăm la aprecierea fiecăruia modul în care dorește să transmită invitațiile, anonim sau prin mesaje personale! Pentru informaticieni, codul de recomandare din exemplul de mai sus este hash-ul SHA256 aplicat pseudonimului Un_bănațean_la_Paris codat în base64 pe care îl puteți testa la
http://webcodertools.com/hashstring

În același mod, un membru poate cunoaște câți din cei cărora le-a transmis invitația au răspuns favorabil, devenind membri ai R21, fără să-i cunoască nominal! Decizia de a face cunoscut celui care i-a transmis recomandarea că a devenit sau nu membru al R21 îi aparține!
ATENȚIE! Înscrierea nu oferă celui înscris acces într-un spațiu de dezbateri. Înscrierea are numai rolul de a contabiliza numărul înscrișilor, lucru vizibil numai pentru administratorul paginii.

Detalii tehnice despre alegerea și folosirea pseudonimului

Pseudonimul ales liber de către solicitant va fi uniformizat prin traducerea la litere mari, cu diacriticele aplatizate și semnele speciale în afară de litere și cifre eliminate Pseudonimul "Șopârlița_veselă" este echivalent cu "SOPARLITAVESELA" , trebuie să fie unic și să conțină minim 6 litere sau cifre!
Vă recomandăm să alegeți un pseudonim care să nu aibă nici o legătură cu identitatea reală. Pentru ușurința memorării lui în cazul unui pseudonim mai lung, îl vom salva în browserul de pe calculatorul dumneavoastră pentru o mai ușoară autentificare ulterior. Dacă veți accesa situl web de pe alt calculator sau alt browser vi se va cere din nou pseudonimul.


Pagina principală | Proiect de statut | Cum devin membru fondator? | Întrebări frecvente
.